Serviciul care asigură protecţia lui Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev, atacat de hackeri

Piraţi informatici au reuşit să pătrundă într-un sistem de mesagerie al Serviciului federal rus de protecţie (FSO), responsabil cu asigurarea securităţii personalităţilor, inclusiv a preşedintelui Dmitri Medvedev şi a premierului Vladimir Putin, a anunţat marţi FSO.

22 afișări
Imaginea articolului Serviciul care asigură protecţia lui Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev, atacat de hackeri

Serviciul care asigură protecţia lui Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev, atacat de hackeri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O tentativă de atac împotriva unei platforme online de mesaje electronice a serviciului a fost înregistrată la 23 august. O anchetă este în desfăşurare", a precizat FSO într-un comunicat, citat de agenţia rusă Interfax.

Conform cotidianului economic Vedomosti, timp de mai mult ore, luni, arhive ale mesajelor FSO nu au fost disponibile pe Internet. Piraţii informatici au publicat pe forumuri legături care permiteau citirea acestor documente.

FSO a minimizat impactul acestui atac, declarând că platforma online vizată nu făcea "parte din sistemul care controlează funcţionarea organelor de stat".

Site-uri sensibile "au fost supuse la teste suplimentare" şi nici o infracţiune nu a fost descoperită, a afirmat Serviciul federal de protecţie.

Acest serviciu este responsabil, între altele, cu controlarea accesului în Piaţa Roşie din Moscova şi în Mausoleul lui Lenin. Principala sa sarcină este însă protecţia oficialilor de rang înalt.

Intruziunea s-a putut produce întrucât cei care au conceput sistemul informatic nu au blocat accesul exterior la această platformă, iar codurile de acces nu au fost schimbate, a explicat Aleksandr Matrosov, un expert al companiei de securitate informatică ESET, citat de Vedomosti.

În iunie 2010, FSO a anunţat o licitaţie pentru un nou site de Internet, în valoare de 5,76 de milioane de ruble (148.200 de euro).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici