Seulul a trimis trupe suplimentare la frontiera maritimă cu Coreea de Nord

Seulul şi-a suplimentat trupele de la frontiera maritimă cu Coreea de Nord, a anunţat sâmbătă un oficial militar, în timp ce Washingtonul a anunţat că preconizează un nou test nuclear al Phenianului în urma înăspririi sancţiunilor împotriva sa.

15 afișări
Imaginea articolului Seulul a trimis trupe suplimentare la frontiera maritimă cu Coreea de Nord

Seulul a trimis trupe suplimentare la frontiera maritimă cu Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noi trupe au fost trimise săptămâna trecută pe două insule situate în Marea Galbenă, de-a lungul frontierei maritime dintre cele două Corei, a declarat un oficial militar sud-coreean, fără a preciza numărul soldaţilor.

Conform agenţiei sud-coreene Yonhap, peste 600 de puşcaşi marini au fost mobilizaţi pe insulele Yeonpyeong şi Baekryeong pentru a consolida garnizoanele prezente deja.

Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit vineri sancţiunile împotriva Coreei de Nord, în replică la testul său nuclear din 25 mai, pe care l-a condamnat. Rezoluţia 1.874 a fost adoptată în unanimitate de cei 15 membri.

Comunitatea internaţională a salutat adoptarea de către ONU a acestui nou regim de sancţiuni, care instaurează în special un sistem consolidat de verificare a încărcăturilor aeriene, maritime şi terestre având destinaţia sau provenind din Coreea de Nord, inclusiv în larg, şi o extindere a embargoului împotriva armelor.

Statele Unite au reacţionat apreciind că nu ar fi surprinzător dacă Phenianul ar răspunde noilor sancţiuni ale Naţiunilor Unite prin noi acte de "provocare" cum ar fi un al treilea test nuclear.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici