Seulul vrea ca trupele SUA să rămână în regiune, în pofida unui eventual tratat cu Phenianul

Coreea de Sud a anuţat miercuri că problema privind staţionarea trupelor americane pe teritoriul său nu depinde de niciun viitor tratat pe care îl va semna cu Coreea de Nord, informează site-ul agenţiei Reuters.

312 afișări
Imaginea articolului Seulul vrea ca trupele SUA să rămână în regiune, în pofida unui eventual tratat cu Phenianul

Seulul vrea ca trupele SUA să rămână în regiune, în pofida unui eventual tratat cu Phenianul

"Trupele americane din Coreea de Sud reprezintă o problemă ce priveşte alianţa între Statele Unite şi noi. Nu are nicio legătură cu semnarea tratatelor de pace", a declarat Kim Eui-kyeom, un purtător de cuvânt al preşedintelui Moon Jae-in.

Consilierul prezidenţial Moon Chung-in consideră că prezenţa trupelor SUA pe teritoriul coreean este greu de justificat, în cazul în care cele două Corei vor semna un tratat de pace.

Cu toate acestea, Seulul consideră că trupele trebuie să rămână în Coreea de Sud deoarece joacă un rol important de mediatar în contextul conflictelor militare, precum cele din China şi Japonia.

Statele Unite deţin aproximativ 28.500 de militari în Coreea de Sud încă din perioada războiului coreean, încheiat în anul 1953.

Săptămână trecută, Phenianul a anunţat că suspendă testele atomice şi cu rachete balistice intercontinentale, precizând că va desfiinţa singurul poligon de teste nucleare din Coreea de Nord, aflat la Punggye-ri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici