Sfatul fostului preşedinte al Comisiei Europene pentru Ursula von der Leyen: să nu se alieze cu Giorgia Meloni

Fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că marja de 40 de locuri a coaliţiei pro-europene în noul Parlament European "va fi suficientă" pentru a garanta realegerea Ursulei von der Leyen în funcţia de preşedinte al executivului UE.

Urmărește
1024 afișări
Imaginea articolului Sfatul fostului preşedinte al Comisiei Europene pentru Ursula von der Leyen: să nu se alieze cu Giorgia Meloni

Ursula von der Leyen şi Jean-Claude Juncker. Sursa foto: Mediafax Foto

Într-un interviu acordat cotidianului italian La Stampa, Juncker a declarat că Ursula von der Leyen "nu trebuie să meargă să caute sprijinul eurodeputaţilor din partea Fraţilor din Italia sau chiar pe cel al Giorgiei Meloni în Consiliu".

"Majoritatea nu ar trebui să fie extinsă la partidele de extremă dreapta", a spus el, potrivit Politico.

Ursula von der Leyen, care este candidatul principal al Partidului Popular European (PPE), stă pe o majoritate subţire.

Ea are nevoie de 361 de eurodeputaţi pentru a fi aprobată pentru un al doilea mandat în fruntea Comisiei, iar coaliţia grupurilor de centru care au ales-o în 2019, PPE, socialiştii şi democraţii (S&D) şi liberalii de la Renew, a obţinut aproape 400 de locuri.

Dacă nu poate obţine suficiente voturi de la cele trei grupuri cele mai mari pentru a trece, ea va avea o problemă: fie să caute sprijin din partea Verzilor, care doresc garanţii climatice pe care PPE le va urî; fie să se apropie de grupul de dreapta al lui Meloni.

"Sunt liniştit de faptul că există încă o majoritate pro-europeană în Parlamentul European cu forţe centriste, dar rămân îngrijorat de ascensiunea extremei drepte", a declarat Juncker, care a condus Comisia din 2014 până în 2019.

El a adăugat: "Reprezintă un pericol pentru Uniunea Europeană, deoarece pune în pericol spiritul de solidaritate care ar trebui să caracterizeze acţiunea UE".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici