Sfaturi pentru cele trei femei găsite după 10 ani de răpire şi abuzuri: "Să nu îşi piardă niciodată speranţa"

Jaycee Dugard, care a petrecut 18 ani sechestrată în California înainte să reapară în 2009, a apreciat luni că descoperirea a trei femei deţinute de aproximativ zece ani la Cleveland, în Ohio (nord), este proba că nu trebuie "să îţi pierzi niciodată speranţa".

794 afișări
Imaginea articolului Sfaturi pentru cele trei femei găsite după 10 ani de răpire şi abuzuri: "Să nu îşi piardă niciodată speranţa"

Sfaturi pentru cele trei femei găsite după 10 ani de răpire şi abuzuri: "Să nu îşi piardă niciodată speranţa" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Răpită la vârsta de 11 ani, violată în mod repetat de către răpitorul ei, fiind găsită la vârsta de 29 de ani, Jaycee Dugard a declarat luni că victimele de la Cleveland, Amanda Berry, Gina DeJesus şi Michelle Knight vor avea "nevoie de timp şi de linişte pentru a se vindeca şi a se reconecta cu lumea".

Calvarul lor "nu le defineşte, este doar un moment din viaţa lor", a declarat ea pentru revista People.

Răpită şi sechestrată acasă la Phillip şi Nancy Garrido, la Antioch, în California, Jaycee Dugard a născut doi copii în timpul calvarului, pe care l-a povestit într-o carte de memorii, "A stolen life".

Elizabeth Smart, o altă fostă captivă, răpită la vârsta de 14 ani şi eliberată nouă luni mai târziu, a declarat că speră ca aceste tinere să poată să îşi refacă viaţa.

"Ele nu trebuie să se gândească că au fost diminuate de ceea ce s-a întâmplat, iar eu sper să îşi dea seama că există atâtea lucruri de trăit şi că nu au nevoie să rămână blocate în trecut", a declarat ea pentru postul ABC.

Repetând un sfat din partea mamei sale, ea a spus că Amanda, Gina şi Michelle nu ar trebui să îi "permită acestui bărbat să ruineze cealaltă jumătate a vieţii lor". "El le-a furat atâtea", a spus ea, referindu-se la unul dintre cei trei bărbaţi arestaţi, Ariel Castro, în vârstă de 52 de ani, suspectul principal.

Ariel Castro ar fi proprietarul casei unde au fost sechestrate cele trei femei. Cei doi fraţi ai săi, Pedro şi Onil, de asemenea arestaţi, locuiau în altă parte.

Potrivit Centrului naţional pentru copii dispăruţi şi maltrataţi, aproximativ 800.000 de minori în vârstă de până în 18 ani sunt daţi dispăruţi anual în Statele Unite, între altele pentru că au fugit, au fost abandonaţi sau răpiţi de un membru al familiei lor.

Între ei, există un pic peste 100, anual, care sunt răpiţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici