Shimon Peres sugerează un posibil atac militar împotriva Iranului

Preşedintele israelian Shimon Peres a folosit cuvinte mai dure, duminică, la adresa Iranului, părând să ameninţe cu acţiuni militare dacă strategia preşedintelui american, Barack Obama, faţă de această ţară nu dă rezultate, scrie Jerusalem Post, în ediţia electronică.

10 afișări
Imaginea articolului Shimon Peres sugerează un posibil atac militar împotriva Iranului

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu pentru postul de radio Kol Hai, Peres a mai spus că arestarea unei celule Hezbollah în Egipt, săptămâna trecută, a reprezentat o lovitură adusă puterii preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad.

"Ahmadinejad recrutează forţe împotriva noastră, dar există de asemenea forţe împotriva lui", a spus Peres. "Ce s-a întâmplat în Egipt a creat o opoziţie acerbă şi trebuie să unim toţi opozanţii săi - sunniţii şi europenii, precum şi cei care se tem de armele nucleare şi de teroare".

Peres şi-a exprimat speranţa că apelul lui Obama la dialog cu Ahmadinejad va produce rezultate, dar a avertizat că dacă aceste negocieri nu au un efect pozitiv în schimbarea abordării preşedintelui iranian, "noi îl vom ataca".

Fără a intra în detalii legate de opţiunea militară pentru împiedicarea dezvoltării programului nuclear al Iranului, Peres a spus că Israelul nu va putea conduce nici un atac împotriva acestei ţări fără Statele Unite.

"Cu siguranţă nu putem merge singuri, fără Statele Unite, şi cu siguranţă nu putem merge împotriva Statelor Unite. Acest lucru ar fi inutil", a accentuat preşedintele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici