Şi Italia va verifica toate sosirile din China pentru a depista bolnavii de COVID

Italia a anunţat miercuri că ia în considerare posibilitatea de a impune teste obligatorii de depistare a coronavirusului pentru vizitatorii din China, în urma exploziei numărului de cazuri în această ţară. Regiunea Lombardia a introdus deja testarea.

144 afișări
Imaginea articolului Şi Italia va verifica toate sosirile din China pentru a depista bolnavii de COVID

Lombardia, prima regiune care a impus un lockdown atunci când coronavirusul a ajuns în Europa la începutul anului 2020, testează sosirile din China pe aeroportul Malpensa din Milano cel puţin până la 30 ianuarie, a precizat Ministerul de Externe.

Tastele făcute la Malpensa în ultimele zile sunt analizate de ministerul sănătăţii, pentru a ajuta la identificarea oricăror noi variante.

Ministrul Sănătăţii, Orazio Schillaci, "evaluează posibilitatea de a face ca testele să devină obligatorii pentru toţi pasagerii care vin din China", a precizat biroul acestuia într-un comunicat citat de AFP.

"Supravegherea şi prevenirea, prin secvenţiere, sunt esenţiale pentru a identifica rapid orice noi variante care ar putea provoca îngrijorare şi care nu sunt în acest moment în circulaţie în Italia", a precizat acesta.

Numărul infecţiilor cu coronavirus a crescut în China, în timp ce ţara relaxează controalele dure care au afectat economia şi au declanşat proteste masive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici