Înmormântarea prinţului Philip. Sicriul a fost coborât în cripta regală de la Capela St. George a Castelului Windsor. Regina Elisabeta a II-a, însoţită de un grup restrâns al familiei regale LIVE TEXT

  • Funeraliile prinţului Philip, duce de Edinburgh, s-au încheiat. Cetăţenii din Windsor au venit dimineaţă, lângă castel, să îi aducă un omagiu prinţului Philip.
  • Funeraliile ce au avut loc integral pe domeniile Castelului Windsor. Ceremonia a început la 17.00, ora României, după ce sicriul a fost purtat în scurta procesiune de la castel la capelă.
  • 30 de membri ai familiei regale au participat la scurta slujbă de înmormântare de la Capela St. George. Regina Elisabeta a II-a i-a avut alături pe nepoţii William şi Harry.
  • Prinţul Philip a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani.
13913 afișări
Imaginea articolului Înmormântarea prinţului Philip. Sicriul a fost coborât în cripta regală de la Capela St. George a Castelului Windsor. Regina Elisabeta a II-a, însoţită de un grup restrâns al familiei regale LIVE TEXT

LIVE Înmormântarea prinţului Philip. Slujba s-a încheiat. Sicriul a fost dus la Capela Saint George a Castelului Windsor. Regina Elisabeta a II-a s-a alăturat procesiunii funerare LIVE TEXT

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, a fost înmormântat sâmbătă, după o ceremonie scurtă şi restrânsă, în Capela St. George a Castelului Windsor. Doar 30 de membri ai familiei au luat parte la ceremonia de la Capelă, iar funeraliile ce au avut loc integral pe domeniile Castelului Windsor.
 
 
UPDATE 17.50 Sicriul cu trupul neînsufleţit al prinţului Philip a fost coborât în cripta regală a capelei St. George, după slujba religioasă. 
 
Slujba s-a încheiat, iar Regina este acum condusă de diaconul de Windsor afară din capelă. Membrii familiei regale o urmează. Corul a interpretat imnul naţional, în timp ce participanţii au stat în picioare.
 
 
UPDATE 17.30 William şi Harry stau în zone alăturate în Capela St. George, în timp ce fraţii îşi iau rămas bun de la bunicul lor.
 
Cei doi, care au avut o relaţie dificilă în ultimii ani, s-au alăturat grupului de doar 30 de membri ai familiei pentru înmormântare, care a fost redusă din cauza restricţiilor coronavirusului.
 
Participanţii sunt aşezaţi separat, aşa că William este aşezat împreună cu soţia sa, ducesa de Cambridge, în timp ce Harry este singur. 
 
 
UPDATE 17.10 Slujba de înmormântare, la care participă doar 30 de membri ai familiei regale care păstrează regulile de distanţare, a început. Binecuvântarea a fost pronunţată de diaconul de Windsor. El a spus:

„Suntem aici astăzi în Capela Saint George pentru a încredinţa în mâinile lui Dumnezeu sufletulul slujitorului său, Prinţul Philip, Duce de Edinburgh.

Cu inimi recunoscătoare, ne amintim de numeroasele moduri în care viaţa sa lungă a fost o binecuvântare pentru noi. Am fost inspiraţi de loialitatea sa neclintită faţă de Regina noastră, de serviciul său adus naţiunii şi Commonwealth-ului, de curajul, tăria şi credinţa sa.

Viaţa noastră a fost îmbogăţită prin provocările care ni le-a adus, încurajarea pe care ne-a dat-o, bunătatea, umorul şi umanitatea sa. Prin urmare, ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea har să urmăm exemplul Său şi ca, împreună cu fratele nostru Philip, să aflăm în cele din urmă bucuriile vieţii veşnice ”.

 

UPDATE 17.05 Sicriul cu trupul ducelui de Edinburgh a fost dus în capelă, nu înainte de a se păstra un moment de reculegere. Sicriul va fi depus pe un catafalc.
 
 
 
UPDATE 16.55 A început scurta procesiune funerară 
 
UPDATE 16.50 Regina Elisabeta a II-a a ajuns la castelul Windsor pentru a se alătura procesiunii din spatele sicriului răposatului ei soţ.
 
 
UPDATE 16.45 Sicriul ducelui de Edinburgh iese din castelul Windsor şi va fi dus la capelă
 
Sicriul ducelui de Edinburgh este transportat de la Castelul Windsor la Land Rover-ul care îl va duce la capelă, unde va fi înmormântat. Începe procesiunea funerară.
 
 
UPDATE ORA 16.35 Land Rover-ul care va duce sicriul prinţului Philip se îndreaptă acum spre capelă.
 
Membrii forţelor armate, asezaţi pe gazon, şi-au plecat capul în semn de respect.
 
 
 
UPDATE ORA 16.20 Participanţii la înmormântare sosesc acum la castelul Windsor, în maşini negre. Land Roverul adaptat, la care ducele a ajutat la proiectare, este staţionat în afara castelului Windsor, gata să ducă sicriul în care se odihneşte prinţul Philip..
 
 
 
UPDATE ORA 16.00 Ducesa de Cornwall, Camilla, prinţesa Beatrice şi soţul ei, Edoardo Mapelli Mozzi, Mike şi Zara Tindall sunt ceilalţi membri ai Casei Regale Britanice care au ajuns la Castelul Windsor, unde în curând încep funerariile prinţului Philip.
 
UPDATE ORA 15.30 Prinţul Charles, ducele şi ducesa de Cambridge au ajuns la Castelul Windsor, acolo unde urmează să înceapă funeraliile prinţului Philip. Tatăl său, prinţul Charles, a venit la volanul unei maşini negre Tesla. Toţi trei poartă pe faţă măşti negre.
 
 
Înmormântarea va începe la 17.00, ora României, după ce sicriul va părăsi castelul, urmat de un marş funerar şi un minut de reculegere la nivel naţional, potrivit Palatului Buckingham.
 
Maşina cu care va fi dus prinţul consort Philip este un model TD5 130 dezvoltat de Land Rover, care a fost revopsit în verde militar, pentru perioada petrecută de acesta în Marina Regală. El i-a spus odată reginei: ”Doar băgaţi-mă în spatele unui Land Rover şi conduceţi-mă la Windsor,” notează BBC.
 
Peste 730 de membri ai forţelor armate participă la eveniment, însă la slujba din Capela St. George vor participa doar membrii familie regale. Toate cele 30 de persoane prezente la inmormântare vor fi fi distanţate social şi vor purta măşti.
 
Sicriul ducelui de Edinburgh este acoperit cu drapelul şi blazonul Alteţei Sale Regale şi o coroană de flori. Corpul său se odihneşte acum în holul interior al castelului Windsor după ce a fost mutat din capela privată. Sicriul va fi mutat de un grup de membri ai The Queen's Company, Primul Batalion al Gărzii de Grenadieri.
 
Măsurile de securitate sunt stricte. Pe acoperişuri au fost plasaţi lunetişti şi la sol activează zeci de poliţişti.
 
Prinţul Philip a murit vineri, 9 aprilie, la Castelul Windsor, la vârsta de 99 de ani.
 
Zeci de jurnalişti sunt la Castelul Winsdor şi aşteaptă funerariile prinţului Philip.
 
Orăşenii din Winsdor au venit să îi aducă un ultim omagiu prinţului Philip, duce de Edinburg. Poliţiştii şi gardienii patrulează spaţiul exterior al castelului Windsor, iar zeci de jurnalişti aşteaptă ceremonia de înmormântare care urmează să înceapă la ora 17.
 
Artistul Kaya Mar a venit cu un tablou care îl înfăţişează pe Philip pe care l-a pictat săptămâna trecută. Alţii au venit să aducă flori la porţile castelului Windsor.
 
„Având în vedere de unde a venit, originea sa, tocmai a făcut o muncă fantastică în adaptarea la rolul său, fiind, dacă doriţi, numărul doi după regină, dar egal, cu statut egal, par să fi avut o relaţie excelentă - evident private”, a spus Phil Appleton, actor.
 
Ei bine, dacă sunt sincer cu tine, este pentru că  îi aduc un omagiu din nou prinţului Philip, ducelui, soţului reginei şi din nou reginei noastre”, a afirmat Simon Stephens, lucrător medical.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici