Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Hugo Chavez a fost depus la Academia Militară. Sute de mii de oameni au însoţit cortegiul funerar - FOTO

Sicriul cu trupul neînsufleţit al preşedintelui venezuelean Hugo Chavez a fost depus şi deschis, miercuri, la Academia Militară din Caracas, unde a fost realizată o capelă până la funeraliile sale prevăzute pentru vineri.

841 afișări
Imaginea articolului Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Hugo Chavez a fost depus la Academia Militară. Sute de mii de oameni au însoţit cortegiul funerar - FOTO

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Hugo Chavez a fost depus şi deschis la Academia Militară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sicriul va rămâne deschis în salonul de onoare din incinta militară, unde se aflau numeroase personalităţi, între care preşedintele interimar Nicolas Maduro, precum şi preşedinţii Argentinei, Uruguayului şi Boliviei.

GALERIE FOTO

Escortat de rudele lui Chavez, de membri ai Guvernului şi de sute de mii de simpatizanţi, sicriul a intrat miercuri după-amiază pe uşile academiei militare, după un parcurs de şapte ore pe străzile capitalei.

În aplauzele mulţimii care striga "Viva Chavez", soldaţii au scos din cortegiul funerar sicriul, purtat pe umeri de mai mulţi colaboratori, după care au intrat, în onoruri militare, în clădire.

Capela funerară a fost amplasată în Academia Militară unde s-a născut vocaţia politică a lui Hugo Chavez, fost ofiţer, liderul stângii latino-americane, aflat la conducerea Venezuelei de 14 ani.

Venezuelenii vor putea merge la capelă pentru a-i aduce un ultim omagiu liderului lor charismatic, decedat la vârsta de 58 de ani din cauza cancerului, înaintea funeraliilor de vineri, la care vor participa numeroşi lideri străini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici