Silvio Berlusconi ar fi contractat o formă uşoară de scarlatină - presă

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a fost nevoit să îşi anuleze o vizită prevăzută pentru marţi în L'Aquila, pentru a preda casele sinistraţilor în urma cutremurului din aprilie, din cauza unei indispoziţii subite, despre care Ansa susţine că ar fi provocată de scarlatină.

116 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi ar fi contractat o formă uşoară de scarlatină - presă

Silvio Berlusconi ar fi contractat o formă uşoară de scarlatină - presă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit agenţiei Ansa, Berlusconi, în vârstă de 73 de ani, ar fi contactat o formă uşoară de scarlatină de la unul dintre nepoţii săi, care îl va împiedica să se deplaseze în Abruzzo pentru inaugurarea unui sat - un ansamblu de locuinţe -, a anunţat luni regiunea Friul-Veneţia-Julienne.

Agenda preşedintelui Consiliului prevede participarea sa joi şi vineri la Bruxelles la Consiliul European al şefilor de stat şi de guven.

Scarlatina este o boală contagioasă provocată de o bacterie, streptococ, care se tratează cu antibiotice.

Foarte rară la adulţi, aceasta se caracterizează prin febră, angină şi plăgi roşii pe corp. La copii, medicii recomandă repaus la pat şi izolare timp de 15 zile, potrivit site-urilor de informaţii medicale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici