Silvio Berlusconi ar putea demisiona

Avocaţii prim-ministrului italian Silvio Berlusconi au recunoscut joi că acesta ar putea demisiona, dacă o lege care îi acordă imunitate este invalidată luna viitoare de Curtea Constituţională, relatează cotidianul britanic The Times.

13 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi ar putea demisiona

Silvio Berlusconi ar putea demisiona (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cazul în care Curtea Constituţională, care îşi începe deliberările la 6 octombrie, respinge legea, "s-ar putea produce un prejudiciu funcţiilor unui oficial ales, care ar putea să nu fie continuate", a declarat Glauco Nori, un avocat de stat al Cabinetului premierului.

Astfel, s-ar putea produce un "prejudiciu ireparabil", care să ducă la demisia şefului Guvernului.

Legea, pe care Berlusconi a propus-o spre aprobare în Parlament anul trecut, după ce a ajuns la putere a treia oară, îi acordă imunitate lui, ca prim-ministru, şi altor trei înalţi oficiali: preşedintele - un post la care Berlusconi aspiră - şi preşedinţii ambelor Camere ale Parlamentului.

Curtea urmează să ajungă la un verdict în două sau trei zile după ce începe dezbaterile.

Politicieni din opoziţie susţin că legea a fost creată pentru a-l proteja pe premier de acuzaţii de corupţie.

În momentul aprobării ei, Berlusconi se afla în mijlocul unui proces la Milano, fiind acuzat că i-ar fi dat avocatului britanic David Mills o mită de 600.000 de dolari pentru mărturii false în favoarea sa, în procese de corupţie în anii '90.

Procesul lui Berlusconi a fost suspendat, dar Mills a fost condamnat în februarie la patru ani şi jumătate de închisoare.

Potrivit unor rapoarte, magistraţi din Milano şi Palermo anchetează şi presupusele legături ale premierului cu mafia, în anii '90.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici