Silvio Berlusconi consideră "abjectă şi criminală" atitudinea presei italiene

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a criticat atitudinea presei italiene faţă de Cabinetul pe care îl conduce, catalogând "abject şi criminal" comportamentul presei.

13 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi consideră "abjectă şi criminală" atitudinea presei italiene

Silvio Berlusconi consideră "abjectă şi criminală" atitudinea presei italiene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este abject şi criminal ca presa să se comporte precum opoziţia, să critice membrii Guvernului şi Protecţia civilă", a declarat Berlusconi.

"Există două situaţii în care Guvernul îşi demonstrează în mod extraordinar capacităţile - criza gunoaielor din Campania (mai precis provincia Neapole) şi reacţia faţă de cutremurul din L'Aquila. Ziarele opoziţiei, televiziunile opoziţiei distrug ce s-a făcut", subliniază premierul italian.

Silvio Berlusconi, prin intermediul trustului Mediaset, deţine posturile Canale 5, Rete 4 şi Italia 1. În privinţa postului public, RAI 1 este considerat ca având simpatii de dreapta, iar RAI 3 de stânga.

Berlusconi a dat telefon, marţi, în timpul emisiunii "Ballaro", unde se vorbea de criza gunoaielor din Neapole, denunţând caracterul părtinitor al acesteia. În cursul conversaţiei, a avut un dur schimb de replici cu moderatorul emisiunii.

"Berlusconi atacă presa şi opoziţia pentru că nu poate face comentarii pozitive dat fiind eşecul gestionării situaţiilor de urgenţă. În L'Aquila sunt ruine, iar în Neapole gunoaie", a denunţat Massimo Donadi, un lider al formaţiunii de opoziţie Italia Valorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici