Simpatizant danez al Stat Islamic, arestat pentru că ar fi rănit doi poliţişti cu focuri de armă

Un simpatizant danez al organizaţiei Stat Islamic a fost arestat joi, fiind suspecat că a rănit cu focuri de armă doi poliţişti în Copenhaga potrivit anchetatorilor, relatează Le Figaro.

307 afișări
Imaginea articolului Simpatizant danez al Stat Islamic, arestat pentru că ar fi rănit doi poliţişti cu focuri de armă

Simpatizant danez al Stat Islamic, arestat pentru că ar fi rănit doi poliţişti cu focuri de armă

Suspectul, în vârstă de 25 de ani, "are aparent legături cu Millatu Ibrahim (un grup terorist de origine germană stabilit în Danemarca) şi simpatii pentru Stat Islamic".

Nu există în prezent nicio dovadă că acest lucru a jucat un rol în atacul armat, anunţă poliţia într-un comunicat.

Individul, născut în Bosnia, locuieşte în Danemarca de patru ani. El a fost descris ca frecventând Pusher Street, locul de întâlnire al traficanţilor şi consumatorlor de droguri din cartierul autonom Christiania.

El este suspectat că a rănit cu focuri de armă doi poliţişti, în Christiania, miercuri, în jurul orei locale 23.00.

Acesta fugise, dar a fost arestat de poliţie în zorii zilei într-o suburbie a capitalei daneze, fiind rănit în timpul unui schimb de focuri.

Potrivit postului public de televiziune TV2, el avea în posesie aproximativ 50 de kilograme de haşiş, 3 kilograme de marijuana şi peste 1.000 de "joint-uri".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici