Simptomul pe care mulţi l-au ignorat. Ce păţesc oamenii care s-au vindecat de Covid-19: Medicul mi-a spus că organismul trece printr-un proces de deces

  • Medicii îi avertizează pe cei care au dezvoltat forme grave ale bolii că de fiecare dată când temperatura corporală va depăşi 38 de grade, se vor confrunta cu o cădere masivă a părului.
  • Temperatura ridicată întrerupe ciclul de creştere şi regenerare al părului.
37963 afișări
Imaginea articolului Simptomul pe care mulţi l-au ignorat. Ce păţesc oamenii care s-au vindecat de Covid-19: Medicul mi-a spus că organismul trece printr-un proces de deces

O parte însemnată dintre cei care s-au vindecat de Covid-19 au ajuns să se confrunte cu o altă problemă importantă după ce au părăsit spitalele. Peste un sfert dintre cele 1.500 de persoane care au răspuns unui chestionar online au declarat că se confruntă cu o cădere severă a părului.

Simptomul a început să apară la câteva săptămâni după externare din spital. Grace Dudley, o tânără în vârstă de 30 de ani care a stat 10 zile la Terapie Intensivă, a declarat pentru The Sun că a început să-şi piardă părul la scurt timp după ce a învins boala şi a fost externată.

„Am fost la medic ca să îmi examineze părul şi mi-a spus că împi voi pierde cea mai mare parte a părului, dacă nu chiar pe tot. Am întrebat de ce şi mi-a explicat că am fost aproape de moarte când am fost în spital cu Covid, iar corpul meu trece printr-un proces de deces şi a folosit toată energia care ar fi fost necesară pentru menţinerea părului ca să mă ţină în viaţă. Aşa că acum trebuie să cadă tot şi să crească la loc”, a declarat Dudley pentru The Sun.

Theresa Cabrera, o femeie din Statele Unite ale Americii care a avut de asemenea o formă severă a bolii, s-a plâns de acelaşi lucru: „Acum, când îmi fac coadă, este mai puţin de un sfert din părul pe care îl aveam înainte. E oribil”.

Medicii îi avertizează pe cei care au dezvoltat forme grave ale bolii că de fiecare dată când temperatura corporală va depăşi 38 de grade, se vor confrunta cu o cădere masivă a părului pentru că temperatura ridicată întrerupe ciclul de creştere şi regenerare al părului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici