Singurul condamnat pentru atentatul de la Lockerbie se declară nevinovat în ultimul său interviu

Singurul condamnat pentru atentatul împotriva unui zbor Pan Am deasupra Scoţiei, soldat cu 270 de morţi în 1988, libianul Abdelbaset Ali al-Megrahi, şi-a susţinut din nou nevinovăţia, într-un interviu publicat joi, pe care l-a prezentat ca fiind ultimul înaintea decesului său, transmite AFP.

214 afișări
Imaginea articolului Singurul condamnat pentru atentatul de la Lockerbie se declară nevinovat în ultimul său interviu

Singurul condamnat pentru atentatul de la Lockerbie se declară nevinovat în ultimul său interviu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt un om nevinovat", i-a spus Megrahi anchetatorului şi prietenului George Thomson, într-un interviu publicat de mai multe ziare britanice, între care The Times şi Daily Mail.

"Sunt pe punctul de a muri şi cer acum să fiu lăsat în pace cu familia mea", a adăugat el.

"Nu voi mai acorda nici un interviu şi nici o cameră de filmat nu va mai fi autorizată să intre la mine", a precizat Megrahi, care a mai spus că l-a ajutat pe jurnalistul John Ashton să scrie o carte care conţine dovezi esenţiale privind nevinovăţia sa şi care îi va "reabilita numele".

Megrahi, un agent libian, a fost condamnat la închisoare pe viaţă de justiţia britanică pentru atentatul comis deasupra satului scoţian Lockerbie. Scoţia a decis să-l elibereze în 2009 pe Megrahi, afectat de un cancer în fază terminală, şi să-l trimită în Libia, unde se află în prezent într-o stare semi-comatoasă.

La sfârşitul lui septembrie, ministrul interimar libian al Justiţiei, Mohammed al-Alagui, a afirmat că Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) este pregătit să coopereze cu Scoţia pentru "a interoga şi alte persoane decât Megrahi", dar şi-a exprimat opoziţia faţă de rejudecarea acestuia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici