Singurul portavion al Rusiei a fost AVARIAT. Nava trece prin reparaţii capitale

Singurul portavion al Rusiei, Amiral Kuzneţov, a fost avariat, marţi dimineaţă, în urma scufundării unui doc plutitor în apropiere de Murmansk, în cursul incidentului o macara prăbuşindu-se peste puntea navei, informează agenţia de ştiri Reuters.

12137 afișări
Imaginea articolului Singurul portavion al Rusiei a fost AVARIAT. Nava trece prin reparaţii capitale

Singurul portavion al Rusiei a fost AVARIAT. Nava trece prin reparaţii capitale

Nava era andocată în acest doc plutitor pentru reparaţii capitale şi urma să revină în serviciu în anul 2021.

Maria Kovtun, guvernatorul regiunii Murmansk, în zona arctică a Rusiei, a declarat că a fost demarată o operaţiune de salvare, fiind evacuate 71 de persoane.

Anchetatorii, care au deschis o investigaţie privind presupuse încălcări ale regulilor de siguranţă, au transmis că o persoană este dată dispărută, iar alte patru sunt tratate pentru hipotermie, după ce au căzut în apă.

Alexei Rakhmanov, şeful companiei United Shipbuilding Corporation, a declarat pentru agenţia Tass că puntea şi carena navei au fost avariate, precizând însă că zonele vitale ale navei nu au fost afectate.

Se pare că incidentul a fost provocat de o pană de curent care a cauzat umplerea a rapiditate a tancurilor cu apă ale docului, astfel că instalaţia s-a scufundat, au transmis reprezentanţii companiei.

În 2017, când nava Amiral Kuzneţov a trecut prin Marea Mânecii, Michael Fallon, ministrul britanic al Apărării de la acel moment, a declarat că singurul portavion al Rusiei este "dărăpănat".

Oficialul a mai afirmat atunci că Amiral Kuzneţov este "o navă de ruşine a cărei misiune a extins suferinţa poporului sirian".

Portavionul cu greutatea de 58.000 de tone şi lungimea de 304,5 metri a intrat în flotă în anul 1990. Nava dezvoltă 200.000 de cai putere şi atinge viteza de 30 de noduri. Portavionul Amiral Kuzneţov poate transporta 24-26 de avioane de vânătoare şi 12 elicoptere, fiind dotat cu sisteme antinavale şi antiaeriene. Nava are echipaj propriu format din 1.300 de membri şi echipaj aeronautic de 660 de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici