Siria acuză Israelul de "crimă de război" după un atac asupra aeroportului din Alep

  • Ministerul sirian de Externe a declarat miercuri că a considerat recentele lovituri aeriene israeliene asupra infrastructurii civile drept o crimă de război.
  • O declaraţie a Ministerului de Externe s-a referit în mod specific la raidurile aeriene israeliene de marţi asupra aeroportului internaţional din Alep, care au avariat pista şi au scos din funcţiune aeroportul pentru a doua oară într-o săptămână.
495 afișări
Imaginea articolului Siria acuză Israelul de "crimă de război" după un atac asupra aeroportului din Alep

"Atacurile israeliene recurente, în special atacul sistematic şi deliberat asupra obiectelor civile din Siria - cel mai recent dintre acestea fiind atacul de ieri asupra Aeroportului Internaţional Alep - reprezintă o crimă de agresiune şi o crimă de război conform dreptului internaţional", se arată în declaraţie.

"Israelul trebuie să fie tras la răspundere pentru aceasta", a adăugat acesta.

Israelul a intensificat loviturile asupra aeroporturilor siriene pentru a întrerupe utilizarea tot mai frecventă de către Teheran a liniilor aeriene de aprovizionare pentru a livra arme aliaţilor din Siria şi Liban, inclusiv Hezbollah, au declarat pentru Reuters surse diplomatice şi de informaţii.

Teheranul a adoptat transportul aerian ca un mijloc mai fiabil de a transporta echipamente militare către forţele sale şi luptătorii aliaţi din Siria, în urma întreruperii transferurilor la sol.

Atacul de săptămâna trecută a avariat aeroportul din Alep chiar înainte de sosirea unui avion din Iran, a declarat pentru Reuters un comandant al unei alianţe regionale susţinute de Iran.

Ram Ben-Barak, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe şi apărare din parlamentul israelian, a declarat miercuri că loviturile au fost un semnal pentru preşedintele sirian Bashar al-Assad.

"Atacul a însemnat că anumite avioane nu vor putea ateriza şi că un mesaj a fost transmis lui Assad: dacă aterizează avioane al căror scop este de a încuraja terorismul, capacitatea de transport a Siriei va fi afectată", a declarat el pentru Ynet Radio.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici