Siria, dispusă să negocieze cu Rusia un acord de apărare antiaeriană - presă

Siria este dispusă să discute cu Rusia despre posibilitatea amplasării de sisteme antirachetă de tip Iskander pe teritoriul său, dar Damascul nu a primit nici o propunere în acest sens din partea Moscovei, a declarat preşedintele sirian într-un interviu, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

10 afișări
Imaginea articolului Siria, dispusă să negocieze cu Rusia un acord de apărare antiaeriană - presă

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax/AFP)

Preşedintele Bashar al-Assad, care a sosit miercuri în Rusia într-o vizită de lucru de două zile, a declarat pentru cotidianul Kommersant că Siria este dispusă să coopereze cu Rusia în cadrul oricărui proiect care poate consolida securitatea statului arab.

Presa israeliană a relatat luni că Rusia intenţionează să amplaseze rachete sol-aer de tip Iskander în Siria şi în enclava Kaliningrad de pe ţărmul Mării Baltice, în replică la scutul american antirachetă din Europa Centrală şi ajutorul militar acordat de Statele Unite şi Israel Georgiei.

"În principiu, da. Încă nu ne-am gândit la aşa ceva", a răspuns al-Assad, întrebat dacă Siria, un importator major de armament rusesc, este dispusă să examineze o astfel de ofertă din partea Rusiei.

Liderul de la Damasc a adăugat că problema instalării de sisteme antirachetă de tip Iskander a fost ridicată de Siria în urmă cu mai mulţi ani.

Întrebat în legătură cu recentul conflict din Caucaz, preşedintele sirian a declarat că Damascul sprijină integral Rusia, subliniind că ofensiva georgiană din Osetia de Sud reprezintă o ultimă etapă din cadrul eforturilor de încercuire şi izolare a Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici