Siria: Lunetiştii îşi aleg victimele la întâmplare şi trag în oricine traversează strada între orele 16.00 şi 08.00 - VIDEO

Luneştii regimului sirian stau la pândă în oraşul Homs, unul dintre centrele revoltei din această ţară, alegându-şi victimele la întâmplare, după propria voinţă, povesteşte un jurnalist independent care tocmai a părăsit acest oraş, relatează CNN.

675 afișări
Imaginea articolului Siria: Lunetiştii îşi aleg victimele la întâmplare şi trag în oricine traversează strada între orele 16.00 şi 08.00 - VIDEO

Siria: Lunetiştii îşi aleg victimele la întâmplare şi trag în oricine traversează strada între orele 16.00 şi 08.00

Jurnalistul a văzut lunetişti pe aproape toate străzile principale. Aceştia îşi instalaseră posturi de control de ambele părţi ale drumului şi trăgeau în oricine traversa strada între orele 16.00 şi 08.00, impunând un fel de restricţii de circulaţie neoficiale.

El a vorbit cu o femeie a cărei fiică era însărcinată în şapte luni în momentul în care a fost împuşcată în cap în timp ce mergea la cumpărături. Lunetiştii au continuat să tragă focuri de armă în timp ce rudele încercau să ajungă la femeia însărcinată care zăcea în stradă.

"A trebuit să traversez de câteva ori exact aceleaşi străzi pe care au fost împuşcaţi oameni cu câteva minute înainte. Ajungi într-un loc unde cu jumătate de oră înainte cineva a fost împuşcat şi unde 30 de minute mai târziu oamenii traversează strada normal", a declarat el. "Traversând strada, simţeam cum lunetistul mă fixa şi doar de el depindea dacă apasă sau nu pe trăgaci", a adăugat jurnalistul.

Locuitorii au descris lupta zilnică pentru viaţă în aceste zone, unii povestind cum le-au aruncat pâine şi alte alimente celor aflaţi pe partea opusă a străzii şi care nu puteau traversa în siguranţă pentru a ajunge la magazin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici