Siria: Un acord cu Israelul, imposibil în timpul mandatului lui Bush

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a declarat că este puţin probabil ca Damascul să ajungă la un acord de pace cu statul evreu în timpul mandatului preşedintelui american George W. Bush.

15 afișări
Imaginea articolului Siria: Un acord cu Israelul, imposibil în timpul mandatului lui Bush

Bashar al-Assad, preşedintele Siriei (Imagine: Mediafax/AFP)

Bashar al-Assad a afirmat, însă, într-un interviu publicat luni pe site-ul cotidianului francez Le Figaro, că este sigur că următorul preşedinte al Statelor Unite se va implica mai mult în procesul de pace.

Assad a precizat că Siria şi Israelul caută un punct de plecare comun pentru demararea negocierilor directe, adăugând că este fundamentală găsirea ţării potrivite care să medieze asemenea discuţii.

"Cel mai important lucru în negocierile directe este cine le coordonează", a declarat Assad pentru Le Figaro, adăugând că Statele Unite au un rol esenţial.

"Sincer, nu credem că actuala administraţie americană este în măsură să coordoneze încheierea unui acord de pace. Nu are nici voinţă şi nici viziune, şi i-au mai rămas doar câteva luni", a precizat el.

"În momentul în care vom fi stabilit un punct de plecare comun (pentru negocieri) în cadrul discuţiilor indirecte cu Israelul, poate vom oferi mai multe posibilităţi noii administraţii să se implice mai mult", a afirmat Assad.

"Avem încredere în viitorul preşedinte şi în administraţia acestuia. Sperăm că va reprezenta mai degrabă un avantaj schimbarea preşedintelui în Statele Unite", a adăugat preşedintele sirian.

Mandatul viitorului preşedinte al Statelor Unite va începe în luna ianuarie 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici