Sistemele antirachetă ruse S-400 ar putea ajunge astăzi în Turcia

Sistemele de apărare antirachetă S-400 achiziţionate din Rusia ar putea fi livrate Turciei în cursul zilei de marţi, conform mai multor surse guvernamentele citate de publicaţia Haberturk.

Urmărește
1607 afișări
Imaginea articolului Sistemele antirachetă ruse S-400 ar putea ajunge astăzi în Turcia

Sistemele ruse S-400 ar putea ajunge marţi în Turcia

Conform Haberturk, sistemele au fost încărcate luni seară în două aeronave cargo, care ar urma să le livreze în Turcia. O echipă de tehnicieni ruşi va supraveghea instalarea sistemelor în Turcia.

Achiziţionarea sistemelor ruseşti S-400 a dus la tensionarea relaţiilor dintre Turcia şi Statele Unite, motiv pentru care Administraţia de la Washington a anunţat că va impune sancţiuni în momentul în care sistemele vor ajunge în Turcia.

De asemenea, Statele Unite au pornit un proces formal privind excluderea Turciei din programul F-35, oprind antrenarea piloţilor turci în Statele Unite.

Administraţia de la Washington a încercat să împiedice achiziţia sistemelor S-400, pe care le consideră necompatibile cu structura de apărare a NATO.

Sancţionarea Turciei şi excluderea din programul F-35 ar însemna cea mai gravă deteriorare a relaţiilor dintre Statele Unite şi Turcia.

Taguri:
rusia,
turcia s 400,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici