Site-urile guvernamentale finlandeze au fost piratate în timp ce vorbea preşedintele Ucrainei

Site-urile guvernamentale finlandeze au fost atacate vineri de hackeri, a anunţat guvernul, în timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţinea un discurs video în faţa Parlamentului finlandez, scrie Reuters.

400 afișări
Imaginea articolului Site-urile guvernamentale finlandeze au fost piratate în timp ce vorbea preşedintele Ucrainei

Ministerele Apărării şi Afacerilor externe au anunţat pe Twitter că site-urile lor au fost afectate de atacuri de tip "denial of service", care au ca scop, de obicei, să facă site-urile indisponibile pentru utilizatorii obişnuiţi.

Ministerul de Externe a declarat ulterior că situaţia s-a normalizat.

Atacurile au afectat şi site-ul principal al guvernului, a precizat guvernul.

Anterior, vineri, Ministerul finlandez al Apărării a raportat o încălcare a spaţiului aerian finlandez de către o aeronavă de stat rusă.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici