Situaţia revine la normal în capitala Nigerului

Calmul a revenit, sâmbătă seara, în capitala Nigerului, Niamey, a constatat un jurnalist al AFP, după manifestaţii violente împotriva publicării unei caricaturi cu profetul Mahomed de către revista Charlie Hebdo soldate cu distrugerea a numeroase biserici şi magazine aparţinând unor nemusulmani.

143 afișări
Imaginea articolului Situaţia revine la normal în capitala Nigerului

Situaţia revine la normal în capitala Nigerului

Maşini ale poliţiei staţionau în faţa catedralei, precum şi în apropierea mai multor lăcaşuri de cult de pe malul stâng al capitalei Nigerului, a constatat un jurnalist al AFP în jurul orei locale 19.00 (20.00, ora României).

Pe malul drept, unde manifestanţii s-au îndreptat în cursul după-amiezii, "calmul a revenit" după "o zi de infern", a mărturisit Maïmouna, un locuitoare.

Două biserici creştine, potrivit ei, au fost incendiate în această parte a oraşului. În total, zece lăcaşuri de cult au fost incendiate de protestatari.

O sursă occidentală din domeniul securităţii, potrivit căreia "situaţia a revenit la calm în centrul oraşului Niamey", a anunţat, la rândul său, "zece biserici incendiate sau vandalizate" în capitală.

Aproximativ 20 de teologi musulmani au apărut sâmbătă la televiziune pentru a-i îndemna la calm pe manifestanţi.

În afară de cele zece biserici incendiate, numeroase baruri, hoteluri, magazine de băuturi sau diverse magazine aparţinând unor nemusulmani sau având însemne ale unor întreprinderi franceze au fost, de asemenea, distruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici