Situaţia vaccinurilor în Africa. „Se prelungeşte pandemia şi toată suferinţa ei pentru fiecare dintre noi”

  • Blocarea accesului la vaccin în ţările mai sărace „prelungeşte pandemia şi toată suferinţa ei”, spune People’s Vaccine Alliance
  • Ţările din Africa: 500 de milioane de doze primite pe parcursul întregului an
  • Doar 8,6% din populaţia africană este complet vaccinată
175 afișări
Imaginea articolului Situaţia vaccinurilor în Africa. „Se prelungeşte pandemia şi toată suferinţa ei pentru fiecare dintre noi”

Sursa foto: Mediafax.ro

Marea Britanie, UE şi SUA au primit mai multe doze de vaccinuri împotriva Covid-19 în ultimele şase săptămâni decât au primit ţările africane pe tot parcursul anului, potrivit analizei People’s Vaccine Alliance (PVA).

Între 11 noiembrie şi 21 decembrie 2021, UE, Regatul Unit şi SUA au primit 513 milioane de doze de vaccinuri. Ţările din Africa au primit doar 500 de milioane pe parcursul întregului an.

Ceea ce este îngrijorător este faptul că, în ciuda veniturilor de miliarde, Pfizer şi Moderna refuză să împărtăşească noua generaţie de tehnologie de vaccinare cu ţările mai sărace. Dacă acestea vor continua să fie împiedicate să producă ele însele vaccinuri, noi variante de coronavirus vor continua să apară şi să se răspândească în comunitatea globală, au avertizat militanţii PVA citaţi de London Evening Standard.

Anna Marriott, manager de politici de sănătate la Oxfam şi PVA, a declarat că blocarea accesului la vaccin în ţările mai sărace „prelungeşte pandemia şi toată suferinţa ei pentru fiecare dintre noi”.

Ea a mai susţinut că „atingerea ameninţării variantelor şi încetarea acestei pandemii necesită vaccinarea lumii. Şi asta înseamnă să împărtăşim reţete de tratamente şi să laşi ţările în curs de dezvoltare să producă doze de vaccin pentru ele”.

Până în prezent, doar 8,6% dintre africani au fost complet vaccinaţi.

Autor: Cezara Mîndrescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici