Situaţie "unică" în istoria Germaniei. Alegerile din Berlin trebuie repetate

  • Alegerile regionale de anul trecut pentru parlamentul landului Berlin trebuie repetate, a decis miercuri Curtea Constituţională a capitalei germane.
  • Într-un verdict ruşinos pentru autorităţile din capitala germană, instanţa a declarat invalide rezultatele alegerilor pentru Camera Reprezentanţilor din Berlin şi pentru consiliile districtuale locale.
  • Cu toate acestea, decizia nu afectează rezultatul alegerilor generale din Germania, care au avut loc în aceeaşi zi.
2253 afișări
Imaginea articolului Situaţie "unică" în istoria Germaniei. Alegerile din Berlin trebuie repetate

Invocând "erori sistemice grave" în pregătirea alegerilor, judecătoarea Ludgera Selting a decis că alegerile trebuie repetate în termen de 90 de zile, descriind situaţia ca fiind "unică ... în istoria alegerilor din Republica Federală Germania".

Comisarul electoral de stat Stephan Bröchler a declarat că data de 12 februarie 2023 este cea mai probabilă pentru repetarea alegerilor, conform POLITICO.

La 26 septembrie 2021, patru scrutine au avut loc în aceeaşi zi în Berlin: alegerile generale pentru Parlamentul federal german, alegerile regionale pentru oraşul-stat Berlin, alegerile locale de district şi un referendum privind trecerea unor locuinţe sub controlul guvernului. În acea zi, Berlinul găzduia şi un maraton, iar rezultatul a fost un adevărat haos.

Au existat buletine de vot incorecte sau copiate în grabă, prea puţine urne de vot, cozi lungi, cu timpi de aşteptare care uneori durau ore întregi, şi voturi exprimate după ora de închidere, 18.00.

Potrivit instanţei, nu a fost respectat standardul alegerilor democratice şi, prin urmare, este necesară o nouă desfăşurare a alegerilor.

În cazul în care guvernul landului se va schimba în urma alegerilor repetate, acest lucru ar putea afecta, de asemenea, echilibrul politic din Bundesrat, camera superioară a parlamentului german.

"Este un punct scăzut pentru reputaţia Berlinului în Germania şi în lume", a declarat secretarul general local al CDU, Stefan Evers.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici