Slovacia prelungeşte controalele la frontiera cu Ungaria până pe 22 ianuarie

Slovacia va menţine controalele temporare la graniţa cu Ungaria până la 22 ianuarie, a anunţat miercuri guvernul slovac, potrivit Reuters.

117 afișări
Imaginea articolului Slovacia prelungeşte controalele la frontiera cu Ungaria până pe 22 ianuarie

Slovacia prelungeşte controalele la frontiera cu Ungaria până pe 22 ianuarie

După mai multe prelungiri, controalele ar fi trebuit să se încheie la 23 decembrie.

Slovacia a înregistrat o creştere mare a migraţiei ilegale în 2023, pe măsură ce migranţii, în principal bărbaţi tineri din Orientul Mijlociu şi Afganistan, tranzitează prin Ungaria în drumul lor spre ţări occidentale mai bogate, cum ar fi Germania.

Controalele la frontieră au redus numărul de reţineri de migranţi ilegali la 34 în noiembrie, de la 6.809 în octombrie, a declarat Ministerul de Interne în documentele care susţin prelungirea.

Prim-ministrul slovac Robert Fico a revenit la putere pentru a patra oară luna trecută, după ce a câştigat alegerile din septembrie, în care angajamentele sale de a proteja frontierele de migraţia ilegală au jucat un rol în campanie.

Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Ungaria, Austria şi Germania,care au implementat măsuri la frontieră în ultimele luni, fac parte din zona de frontieră deschisă Schengen a Uniunii Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici