UE va cheltui mai mulţi bani pentru protecţia lăcaşurilor de cult

UE va cheltui mai mulţi bani pentru protecţia lăcaşurilor de cult şi va institui reguli mai stricte în mediul online pentru a contracara incidentele antisemite şi anti-musulmane.

238 afișări
Imaginea articolului UE va cheltui mai mulţi bani pentru protecţia lăcaşurilor de cult

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Comisia Europeană a anunţat miercuri că va aloca mai mulţi bani pentru a proteja lăcaşurile de cult şi va introduce reguli mai stricte pentru companiile de social media, după un val de incidente antisemite şi anti-musulmane pe tot continentul.

„Europa se confruntă cu o creştere alarmantă a discursurilor instigatoare la ură şi a crimelor motivate de ură, iar dovezile arată că în mod deosebit comunităţile evreieşti şi musulmane sunt afectate”, a transmis comisia prin intermediul unui comunicat citat de Reuters.

Comisia a spus că va creşte cheltuielile pentru protecţia lăcaşurilor de cult cu 30 de milioane de euro.

În primele două săptămâni după atacul Hamas asupra Israelului, Austria a înregistrat o creştere cu 300% a incidentelor antisemite faţă de 2022, în timp ce Olanda a înregistrat o creştere de 800% faţă de media lunară anterioară, arată datele oficiale.

Comisia a mai anunţat că va face eforturi pentru a stabili reguli mai stricte pentru a contracara discursurile instigatoare la ură din mediul online. Noile reguli vor fi cuprinse în codul de conduită impus platformelor online, care urmează să fie finalizat în următoarele trei luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici