Socialiştii greci câştigă majoritatea absolută în Parlament - rezultate parţiale

Socialiştii greci din cadrul partidului Pasok au obţinut majoritatea absolută în Parlamentul unicameral, cu 160 din totalul de 300 de locuri, mărindu-şi astfel avantajul faţă de conservatorii aflaţi la putere, potrivit rezultatelor parţiale ale alegerilor legislative de duminică.

12 afișări
Imaginea articolului Socialiştii greci câştigă majoritatea absolută în Parlament - rezultate parţiale

Socialiştii greci câştigă majoritatea absolută în Parlament - rezultate parţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urma numărării a 85 la sută din voturi, Pasok, condus de Georges Papadreou, în vârstă de 57 de ani, a acumulat 43,9 la sută din voturi, iar partidul Noua Democraţie (ND) 34 la sută (respectiv 93 de mandate), cel mai slab rezultat înregistrat vreodată de la înfiinţarea sa în 1974, potrivit rezultatelor aproape definitive.

Socialiştii greci câştigă majoritatea absolută în Parlament - rezultate parţiale

Papandreou le-a cerut cetăţenilor greci să "întoarcă pagina", proclamându-şi victoria.

"Începem un mare efort naţional (...) nimic nu va fi uşor, trebuie să muncim mult pentru a rezolva problemele", a precizat el.

Premierul în exerciţiu, Costas Caramanlis, în vârstă de 53 de ani, a anunţat că a renunţat la conducerea partidului pe care şi-a asumat-o din 1997. El a convocat aceste alegeri la jumătatea mandatului său pentru a asigura un larg consens cu scopul adoptării unor măsuri de austeritate.

Georges Papadreou

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici