Soldat american, reţinut după ce şi-a părăsit baza din Kandahar şi a ucis trei civili afgani

Trei civili au fost ucişi duminică de un soldat american, care a ieşit din baza sa militară şi a început să tragă focuri de armă asupra afganilor, în provincia Kandahar, un bastion al talibanilor din sudul Afganistanului, au anunţat autorităţile locale.

728 afișări
Imaginea articolului Soldat american, reţinut după ce şi-a părăsit baza din Kandahar şi a ucis trei civili afgani

Soldat american, reţinut după ce şi-a părăsit baza din Kandahar şi a ucis trei civili afgani (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

"Informaţiile noastre iniţiale arată că trei persoane au murit, dar nu ştim cine sunt. O anchetă este în curs", a declarat Toryalai Wesa, guvernatorul provinciei Kandahar. "Vom trimite o delegaţie în zonă pentru a ancheta acest eveniment", a adăugat Wesa.

Soldatul american care a deschis focul asupra afganilor a fost arestat, a informat un oficial occidental. "Un soldat a ieşit din baza sa şi a început să tragă. El s-a întors în biroul său şi a fost plasat în detenţie", a precizat oficialul.

Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) a NATO şi-a exprimat, într-un comunicat, "regretul profund pentru incident".

"Un militar american a fost plasat în detenţie duminică, în legătură cu un incident care a provocat victime civile", a recunoscut ISAF în comunicat.

Provincia Kandahar este un bastion al talibanilor, care au fost înlăturaţi de la putere în 2001 de coaliţia internaţională condusă de Statele Unite şi care luptă de atunci împotriva Guvernului afgan şi a aliaţilor săi din cadrul NATO.

Numeroase incidente în care soldaţi afgani şi-au atacat colegi occidentali au tensionat recent relaţiile dintre forţele proguvernamentale şi trupele străine. Atacul de duminică, îndreptat împotriva unor civili afgani, riscă să agraveze această situaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici