Soluţia Germaniei pentru criză: să lucrezi 4 zile pe săptămână

  • Programul de lucru redus te-ar face să fii mai productiv
  • Suedia a redus din 2015 programul de lucru la 6 ore pe zi
  • Angajaţi ai unei companii din România au lucrat timp de 5 ani doar patru zile pe săptămână
9181 afișări
Imaginea articolului Soluţia Germaniei pentru criză: să lucrezi 4 zile pe săptămână

Soluţia Germaniei pentru criză: să lucrezi 4 zile pe săptâmână

  Lucrezi patru zile pe săptămână sau ai un weekend de trei zile. Asta ar fi soluţia unui sindicat cu peste 2 milioane de muncitori din industria germană pentru criza în dezvoltare de pe piaţa muncii. Angajaţii ar deveni mai productivi, spune sindicatul. O companie de marketing online din România a avut implementată o astfel de măsură timp de cinci ani, însă în timpul crizei strategia nu a prins. Angajaţii lucrează acum full remote.

Din 2015, Suedia a redus programul de lucru la 6 ore pe zi iar 3 din 10 angajaţi din România lucrează remote.

În această perioadă se preconizează că 500.000 de salariaţi din România din sectorul "white collar" vor lucra cu precădere de acasă

Un studiu Ejobs arată că 35% anagajaţi se simt mai productivi când muncesc de acasă, iar 17,5% spun că sunt mai concentraţi

Ionuţ Munteanu, manager la o companie de marketing online: ”Politica asta e în uz de vreo cinci ani de zile şi se referă la ziua de luni liberă. Iniţial a plecat ca un test de 6 luni, după care am extins-o. Anul ăsta am trecut la full remote. Acest switch cumva nu afecta volumul de lucru”.

Oana Botolan, specialist resurse umane: ”Se poate întâmpla într-o companie mică, într-o companie de servicii sau din IT. Nu se mai poate fără flexibilitate şi nu se va putea nici în următorii ani.  Weekendul de trei zile sau ziua de lucru de 6 ore sună extraordinar de bine şi cred că se va întâmpla, vom ajunge acolo. Se aplică în întreaga lume, inclusiv în România de ani de zile în companiile de producţie mari atunci când există scăderi de producţie sau situaţii de criză”. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici