Şomajul din Spania a scăzut în trimestrul doi la 22,4%, minimul ultimul patru ani

Rata şomajului din Spania a scăzut în trimestrul al doilea la 22,4%, cel mai scăzut nivel din aproape patru ani, de la 23,8% în trimestrul precedent, amplificând aşteptările că avansul economic va accelera crearea de noi locuri de muncă, relatează Bloomberg.

78 afișări
Imaginea articolului Şomajul din Spania a scăzut în trimestrul doi la 22,4%, minimul ultimul patru ani

Şomajul se află la cel mai redus nivel înregistrat după trimestrul al treilea din 2011, cu câteva luni înainte de venirea la putere a premierului Mariano Rajoy, care a promis relansarea creşterii economice şi înfiinţarea de locuri de muncă.

În timpul mandatului lui Rajoy, rata şomajului a urcat la un nivel record de 26,9% în primul trimestru din 2013, de la 22,6% la debutul său în funcţie, în decembrie 2011.

În pofida declinului, şomajul din Spania se află în continuare la al doilea cel mai ridicat nivel din regiune, după Grecia, cu peste 5 milioane de oameni fără loc de muncă.

Guvernul de la Madrid a îmbunătăţit estimarea de creştere economică din acest an la 3,3%, de la 2,9% în aprilie. Pentru 2016, Guvernul anticipează un avans al PIB de 3%.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici