SONDAJ: Aproape jumătate dintre ruşi vor ca Vladimir Putin să candideze la preşedinţie şi în 2018

Aproape jumătate dintre ruşi doresc ca Vladimir Putin să candideze pentru un al patrulea mandat de preşedinte al Rusiei în 2018, se arată într-un sondaj realizat de fondul rus "Opinia Publică".

63 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Aproape jumătate dintre ruşi vor ca Vladimir Putin să candideze la preşedinţie şi în 2018

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Conform studiului, 48 la sută dintre persoanele chestionate ar vrea ca Vladimir Putin să candideze la prezidenţialele din 2018, informează RIA Novosti în pagina electronică. Alţi 28 la sută dintre respondenţi se declară în favoarea candidaturii oligarhului Mihail Prohorov, în timp ce liderii Partidului Comunist şi Partidului Liberal-Democrat Ghenadi Ziuganov şi Vladimir Jirinovski beneficiază fiecare de sprijinul a 17 la sută dintre ruşi. Candidatura lui Serghei Mironov, liderul formaţiunii Rusia Dreaptă, este susţinută de 13 la sută dintre respondenţi.

În acelaşi timp, 27 la sută dintre ruşi nu vor ca Putin să participe la un nou scrutin, 44 la sută se pronunţă împotriva candidaturii lui Prohorov, 60 la sută împotriva celei a lui Ziuganov, 61 la sută contra lui Mironov şi 64 la sută contra candidaturii lui Jirinovski.

Vladimir Putin, care a exercitat deja două mandate de preşedinte de câte patru ani, a câştigat alegerile prezidenţiale ruse de la 4 martie cu 63,6 la sută. Conform reformei constituţionale, Putin va efectua de această dată un mandat de şase ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici