SONDAJ: Barack Obama, foarte popular în rândul hispanicilor. Câţi dintre aceştia ar vota pentru actualul preşedinte american la alegerile din noiembrie

Barack Obama este foarte popular în rândul hispanicilor care locuiesc în Statele Unite. Cei care susţin că îl vor vota pe actualul preşedinte american la alegerile din 6 noiembrie sunt mult mai numeroşi decât cei care optează pentru candidatul republican, Mitt Romney.

265 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Barack Obama, foarte popular în rândul hispanicilor. Câţi dintre aceştia ar vota pentru actualul preşedinte american la alegerile din noiembrie

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproape şapte hispanici din zece înscrişi pe listele electorale se declară dispuşi să voteze pentru democratul Barack Obama în cadrul alegerilor prezidenţiale de la 6 noiembrie, faţă de 21 la sută pentru rivalul său republican Mitt Romney, arată un sondaj publicat joi.

La 69 la sută, proporţia hispanicilor - cea mai numeroasă minoritate etnică din Statele Unite - care asigură că vor vota pentru Barack Obama este superioară celei de 67 la sută din voturile hispanicilor câştigate în 2008 în faţa republicanului John McCain.

Aproximativ 23,7 milioane de hispanici sunt înscrişi pe liste pentru a lua parte la scrutin, adică cu patru milioane mai mult ca în 2008. Aceştia reprezintă 11 la sută din electorat.

Însă conform acestei anchete a institutului Pew Hispanic, doar 77 la sută se declară "absolut siguri" că vor vota la 6 noiembrie, mai puţin decât media pentru toţi alegătorii americani înscrişi pe listele electorale (89 la sută).

Peste două treimi (67 la sută) apreciază de asemenea că votul hispanicilor va avea o pondere semnificativă în desemnarea învingătorului.

Ancheta a fost realizată între 7 septembrie şi 4 octombrie prin telefon pe un eşantion de 1.765 de americani de origine hispanică, dintre care 903 au declarat că sunt înscrişi pe listele electorale. Marja de eroare pentru acest ultim eşantion este de 4,6 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici