Sondaj: Britanicii s-au sucit, vor aderarea în Uniunea Europeană

  • Un sondaj recent lansat arată că doar 35% dintre britanici susţin Brexit-ul, 57% dorind revenirea în UE, relatează Business Insider.
  • Suportul pentru aderarea la Uniunea Europeană a crescut în Marea Britanie, potrivit Studiului Social European.
  • Aproape 60% dintre oameni au declarat că doresc ca Marea Britanie să fie în UE, comparativ cu cei 48% care au susţinut în 2016.
14387 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Britanicii s-au sucit, vor aderarea în Uniunea Europeană

Sursă: Profimedia

Sondajul a arătat că sprijinul pentru UE a crescut în toată Europa.

S-a înregistrat o creştere a sprijinului pentru aderarea la Uniunea Europeană în rândul publicului britanic de la referendumul Brexit, potrivit unui important sondaj. Studiul social european, realizat la fiecare doi ani, a constatat că sprijinul pentru UE a crescut pe continent şi în Marea Britanie.

Sondajul, a constatat că 57% dintre britanici ar vota să fie în UE, comparativ cu 50% care au spus acelaşi lucru în sondajul anterior. 

În schimb, doar 35% au declarat că ar vota acum ieşirea din UE, comparativ cu 44% care au spus acelaşi lucru în 2017 şi 52% dintre persoanele care au votat să ieşirea în 2016. Opt la sută dintre britanici au declarat că nu ar vota, într-un astfel de referendum.

Sondajul a fost publicat la patru ani după ce Marea Britanie a votat ieşirea. Ţara se confruntă cu o perspectivă economică din ce în ce mai sumbră pe fondul pandemiei coronavirusului.

Sondajul a constatat, de asemenea, că sprijinul pentru UE a crescut pe continent, în ciuda unor temeri iniţiale că Brexit ar declanşa un val de opoziţie în alte ţări europene. Toate ţările chestionate prezintă un sprijin ridicat pentru UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici