Sora lui Kim Jong-un îi transmite preşedintelui sud-coreean, care a spus că este dispus să ajute economic Coreea de Nord în schimbul demilitarizării nucleare, să-şi ţină gura închisă: "Nimeni nu-şi dă la schimb destinul pentru o prăjitură de porumb"

Kim Yo Jong, puternica soră a dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, a declarat vineri că preşedintele Coreei de Sud ar trebui să "îşi ţină gura închisă" după ce acesta a reiterat că ţara sa este dispusă să ofere ajutor economic în schimbul dezarmării nucleare.

2877 afișări
Imaginea articolului Sora lui Kim Jong-un îi transmite preşedintelui sud-coreean, care a spus că este dispus să ajute economic Coreea de Nord în schimbul demilitarizării nucleare, să-şi ţină gura închisă: "Nimeni nu-şi dă la schimb destinul pentru o prăjitură de porumb"

Hepta/Wikipedia Commons

Comentariile ei dispreţuitoare la adresa preşedintelui sud-coreean Yoon Suk-yeo au fost făcute când acesta din urmă şi-a exprimat planul "îndrăzneţ" la 100 de zile de la preluarea mandatului prezidenţial - de a oferi ajutor economic pentru Coreea de Nord în schimbul dezarmării nucleare 

"Ar fi fost mai favorabil pentru imaginea sa să îşi închidă gura în loc să vorbească prostii, deoarece nu are nimic mai bun de spus", a comentat Kim Yo Jong într-o declaraţie publicată de agenţia de presă de stat KCNA. Ea îl consideră pe Yoon "cu adevărat simplu şi încă copilăros" să creadă că ar putea schimba cooperarea economică cu Coreea de Nord în schimbul onoarei şi armelor nucleare. 

"Nimeni nu-şi dă la schimb destinul pentru o prăjitură de porumb", a adăugat ea.

Ministrul sud-coreean al Unificării, care se ocupă de relaţiile cu Coreea de Nord, a calificat comentariile lui Kim drept "foarte lipsite de respect şi indecente".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici