Sora Papei Francisc, despre sarcina pe care acesta o are la Vatican: "Săracul de el"

Sora Papei Francisc, Maria Elena Bergoglio, a izbucnit în lacrimi la aflarea veştii că fratele său a fost ales Suveran Pontif, după care şi-a spus "săracul de el", gândindu-se la sarcina care îl aşteaptă la Vatican.

2523 afișări
Imaginea articolului Sora Papei Francisc, despre sarcina pe care acesta o are la Vatican: "Săracul de el"

Sora Papei Francisc, despre sarcina pe care acesta o are la Vatican: "Săracul de el" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ce şoc, ce emoţie, să auzi această mulţime strigând «Trăiască Papa». Săracul de el", a declarat Maria Elena Bergoglio pentru jurnalişti în faţa domiciliului său de la Ituzaingo, un cartier de periferie din Buenos Aires.

"Când am aflat vestea, am plâns. Eram incapabilă să pronunţ vreun cuvânt. Îmi doresc doar să îl îmbrăţişez", a declarat ea.

Maria Elena Bergoglio, în vârstă de 65 de ani, a mai povestit că, din cauza diferenţei de vârstă faţă de fratele ei, ea fiind cu 11 ani mai mică, nu s-a jucat cu acesta în copilărie, dar că el a susţinut-o întotdeauna.

"Nu m-am gândit niciodată că va ajunge Papă. Fratele meu a primit funcţii cu tot mai multe responsabilităţi, dar nu îmi imaginam" acest lucru, a spus ea.

Întrebată ce fel de Papă va fi Francisc, sexagenara s-a arătat stânjenită. "Ştiu care este dorinţa sa, şi anume să muncească pentru săraci, pentru cei mai marginalizaţi (...). Sper că va avea forţa" necesară, a declarat Maria Elena Bergoglio.

Jorge şi Maria Elena Bergoglio sunt singurii supravieţuitori ai celor cinci fraţi ai lor - trei băieţi şi două fete. Alberto, Oscar şi Marta Regina Bergoglio au decedat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici