Spania: 14.000 de persoane, evacuate din cauza unui incendiu de pădure

Aproximativ 14.000 de locuitori ai oraşului Nucia, din provincia spaniolă Alicante (sud-est), au fost evacuaţi sâmbătă, din cauza unui incendiu de pădure declanşat aparent de căderea unui stâlp de înaltă tensiune, în urma rafalelor violente de vânt din Spania.

369 afișări
Imaginea articolului Spania: 14.000 de persoane, evacuate din cauza unui incendiu de pădure

Spania: 14.000 de persoane, evacuate din cauza unui incendiu de pădure (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incendiul ar fi fost provocat de căderea unei "linii electrice" de înaltă tensiune din cauza rafalelor puternice de vânt, a declarat un oficial din cadrul Guvernului regional din Valencia.

Incendiul a afectat şi oraşele Benidorm, Finestrat şi Polop de la Marina. Aproximativ 500 de pompieri încercau să stingă flăcările sâmbătă seară, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

Rafalele de vânt cu o viteză de până la 110 kilometri pe oră îngreunau sarcina pompierilor şi împiedicau utilizarea de avioane-cisternă.

Circa 14.000 de persoane au fost evacuate nu numai din cauza flăcărilor, ci şi a fumului.

"Din fericire nu au fost înregistraţi morţi, doar persoane rănite uşor, intoxicate cu fum", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici