Spania a anunţat redeschiderea ambasadei în Kiev, iar Marea Britanie are un plan similar

Spania a anunţat, vineri, redeschiderea sediului ambasadei din Kiev, iar Marea Britanie a prezentat un plan similar, în condiţiile în care personalul reprezentanţelor diplomatice fusese mutat de la începutul invaziei militare ruse,

106 afișări
Imaginea articolului Spania a anunţat redeschiderea ambasadei în Kiev, iar Marea Britanie are un plan similar

Guvernul Spaniei a anunţat redeschiderea sediului ambasadei în Kiev. "Delegaţia consulară, condusă de ambasadoarea Spaniei în Ucraina, Silvia Cortes, a procedat la redeschiderea Ambasadei din Kiev", a comunicat Guvernul de la Madrid. Personalul diplomatic spaniol din Ucraina fusese detaşat în Polonia din cauza invaziei militare ruse.

La rândul său, premierul britanic, Boris Johnson, a anunţat că Ambasada britanică se va redeschide la Kiev de luna viitoare. Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a afirmat, potrivit Sky News, că acum sunt proceduri pentru securizarea sediului din Kiev.

"Redeschidem sediul Ambasadei britanice din Kiev, iar ambasadorul Melinda Simmons va reveni în scurt timp în oraş. Securizăm clădirea în perspectiva redeschiderii", a declarat Liz Truss.

Ministrul britanic de Externe i-a mulţumit preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi poporului ucrainean pentru rezistenţa demonstrată în faţa ofensivei militare ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici