Spania: Critici dure, după un reportaj TV despre fustele mini purtate de adolescente

Un reportaj difuzat marţi de televiziunea publică spaniolă, care sublinia "pericolul" cu care se confruntă adolescentele care poartă fuste prea scurte, a generat miercuri o veritabilă avalanşă de reacţii de indignare pe reţelele de socializare din partea reprezentanţilor opoziţiei socialiste.

818 afișări
Imaginea articolului Spania: Critici dure, după un reportaj TV despre fustele mini purtate de adolescente

Spania: Critici dure, după un reportaj TV despre fustele mini purtate de adolescente (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

"Vara se apropie şi multe adolescente îşi vor vedea corpurile intrând într-un proces de schimbare. Părinţii sunt îngrijoraţi din cauza hainelor pe care le vor purta fetele - fuste foarte scurte sau pantaloni cu talie foartă joasă", afirma prezentatoarea jurnalului TVE de la prânz, înainte de începerea reportajului, realizat într-un atelier de consiliere înfiinţat pentru "a-i învăţa pe părinţi cum să înfrunte această situaţie nouă".

În acest atelier, un psiholog îi sfătuieşte pe părinţi, recomandându-le să îşi plaseze copiii în faţa unei oglinzi pentru a-i face să înţeleagă că imaginea pe care o transmit este importantă.

Mama a două adolescente a spus că fiicele sale "nu îşi dau seama probabil că provoacă (prin ţinutele lor), iar cei care le văd îşi spun probabil că ele s-au îmbrăcat astfel pentru a provoca".

Opoziţia socialistă a reacţionat într-un comunicat, descriind acest reportaj ca fiind "rânced, depăşit şi de proastă calitate": "Televiziunea publică vrea să ne impună morala ei şi să ne readucă în epoca «No-Do»", buletinul informativ care era difuzat în perioada dictaturii franchiste, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului socialist din comisia care controlează postul TVE, Juan Luis Gordo.

Pe Twitter, protestele au fost numeroase, unele dintre ele subliniind faptul că "este foarte neinspirat să asociezi îmbrăcămintea cu provocarea, este un mesaj care culpabilizează femeile", altele arătându-se şi mai furioase: "îmi vor spune ce trebuie să port? poate o burka?", "peste câteva luni, o fustă mini va reprezenta un delict", "conducerea TVE trebuie să demisioneze acum pentru că distruge televiziunea publică încercând să impună o morală retrogradă şi ultraconservatoare".

Audiovizualul public spaniol a fost marcat în vara anului 2012 de concedierea unora dintre cele mai cunoscute personalităţi din mass-media, generând îngrijorare în rândul tinerilor jurnalişti care se tem că televiziunea şi radioul publice vor fi subordonate guvernului de dreapta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici