Spania este gata să semneze un acord cu Marea Britanie privind Gibraltarul

Spania este pregătită să semneze un acord privind statutul post-Brexit al Gibraltarului încă de miercuri, a declarat ministrul spaniol de externe Jose Manuel Albares, înainte de a pleca la Bruxelles pentru a se întâlni cu noul ministru britanic de externe David Cameron.

670 afișări
Imaginea articolului Spania este gata să semneze un acord cu Marea Britanie privind Gibraltarul

Spania este gata să semneze un acord cu Marea Britanie privind Gibraltarul

Albares a dezvăluit faptul că luni a vorbit la telefon cu Cameron şi ambii au convenit să se întâlnească la Bruxelles pentru a discuta despre statutul Gibraltarului.

„Spania a pus pe masă, în urmă cu câteva luni, un acord echilibrat şi generos”, a spus Albares într-un interviu acordat marţi postului de televiziune spaniol Telecinco.

El a mai spus că urmează să zboare la Bruxelles şi că „Spania vrea ca acest acord să fie semnat mâine”, potrivit Reuters.

Statutul Gibraltarului, o enclavă aflată în vârful sudic al Spaniei, este sub stăpânire britanică încă din secolul al XVIII-lea. Modul de supraveghere a graniţei cu Spania a fost un punct de dispută în cadrul negocierilor Brexit.

Enclava a fost exclusă din acordul Brexit încheiat între Marea Britanie şi UE. În 2020, cu câteva ore înainte de ieşirea britanicilor din uniune, Spania, Marea Britanie şi Uniunea Europeană au convenit ca Gibraltar să rămână parte a acordurilor UE, iar Spania să supravegheze portul şi aeroportul, în aşteptarea unei soluţii de durată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici