Spania: Fermierii blochează drumurile pentru a doua zi împotriva politicilor UE

  • Fermierii spanioli au blocat, pentru a doua zi, principalele autostrăzi cu tractoarele şi au deranjat accesul la terminalele portuare.
  • Furia se răspândeşte în zonele rurale din Europa împotriva costurilor ridicate, a birocraţiei şi a concurenţei din partea ţărilor din afara UE.
129 afișări
Imaginea articolului Spania: Fermierii blochează drumurile pentru a doua zi împotriva politicilor UE

Spania: Fermierii blochează drumurile pentru a doua zi împotriva politicilor UE

,,Unele ţări nu respectă regulile, nu au controale de calitate", a declarat Juan, care cultivă lămâi în Andaluzia şi care se afla în grevă în faţa accesului la portul Malaga, potrivit Reuters.

Preţurile actuale ale lămâilor i-au distrus afacerea în acest an. "Nu le vor nici dacă le dau", a declarat el pentru postul naţional de televiziune TVE.

Sătui de situaţia de pe piaţă şi încurajaţi de protestele similare din alte ţări europene, fermierii spanioli şi-au scos marţi tractoarele din hambare, cu două zile înainte de protestele programate de principalele asociaţii de fermieri din ţară.

Aproximativ 12 autostrăzi importante au fost blocate marţi în toată ţara, au anunţat autorităţile rutiere.

În ultimele săptămâni, fermierii din ţări europene, inclusiv Germania, Franţa şi Belgia, au organizat proteste care au devenit uneori violente.

Fermierii spun că normele exigente impuse de UE pentru protejarea mediului îi fac mai puţin competitivi decât colegii lor din alte regiuni. Ei se plâng, de asemenea, de măsurile birocratice tot mai obscure care le sunt impuse.

Protestele au determinat guvernul spaniol să distribuie o subvenţie suplimentară de 269 de milioane de euro pentru până la 140.000 de fermieri, iar Comisia Europeană să renunţe la un plan de reducere la jumătate a utilizării pesticidelor în cadrul blocului comunitar, la care fermierii se opun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici