Atacurile cu rachete ruseşti asupra oraşelor ucrainene au ucis trei persoane

  • Atacurile cu rachete ruseşti asupra oraşelor ucrainene au ucis trei persoane.
  • Apărarea aeriană ucraineană a doborât 44 de rachete şi drone din cele 64 lansate de Rusia în mai multe valuri de atac, a declarat Valeri Zalujnîi, comandantul forţelor armate ucrainene.
110 afișări
Imaginea articolului Atacurile cu rachete ruseşti asupra oraşelor ucrainene au ucis trei persoane

Atacurile cu rachete ruseşti asupra oraşelor ucrainene au ucis trei persoane

Şeful politicii externe europene, Josep Borrell, care se află la Kiev într-o vizită de două zile pentru a sublinia sprijinul UE pentru Ucraina, a postat pe platforma de socializare X o fotografie de la un adăpost, relatează Reuters.

"Îmi încep dimineaţa în adăpost în timp ce alarmele de aer sună în Kiev", a spus el.

Oficialii oraşului Kiev au declarat că cel puţin 14 persoane au fost rănite în diferite părţi ale capitalei. Pompierii stingeau mai multe incendii mari. Lucrătorii de urgenţă lucrau pentru a salva oameni dintr-o clădire de apartamente cu mai multe etaje din districtul Golosiivskyi, în sud-vestul capitalei.

De asemenea, resturi de la o rachetă rusă au avariat mai multe linii electrice, ceea ce a dus la întreruperea curentului electric în unele părţi ale Kievului. Aproximativ 40 de maşini particulare şi un atelier de reparaţii auto au fost avariate.

Maksym Kozytskyi, guvernatorul regiunii vestice Lviv, a declarat că o unitate industrială a fost lovită în oraşul Drogobych.

Oleh Synehubov, guvernatorul regiunii Kharkiv din nord-estul Ucrainei, a declarat că rachetele ruseşti au lovit infrastructura nerezidenţială din oraşul Harkiv, centrul administrativ al regiunii.

Întreaga Ucraină a fost sub alertă de raid aerian timp de peste două ore. Primele explozii au fost auzite cu puţin înainte de ora 7 dimineaţa (0500 GMT) la Kiev.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici