Spania se confruntă cu cel mai ridicat val de căldură din această perioadă a anului din ultimii 20 de ani

Vânzătorii de evantaie au făcut afaceri bune sâmbătă în oraşul Sevilia, în sudul ţării, în timp ce Spania a fost cuprinsă de cel mai cald val de căldură din perioada de dinaintea verii din ultimii 20 de ani, scrie Reuters.

587 afișări
Imaginea articolului Spania se confruntă cu cel mai ridicat val de căldură din această perioadă a anului din ultimii 20 de ani

Spania se confruntă cu cel mai ridicat val de căldură din această perioadă a anului din ultimii 20 de ani

Temperaturile au atins sâmbătă 40 de grade Celsius în valea Guadalquivir din Sevilla şi în oraşul vecin Cordoba, a anunţat biroul naţional de metereologie AEMET.

Temperaturile ar putea creşte până la 42 C grade în valea Guadiana din Extremadura şi în alte părţi din sudul Spaniei în cursul zilei de sâmbătă, au declarat meteorologii.

Duminică, valul de căldură s-ar putea intensifica, deoarece temperaturile ar putea urca până la 43 de grade Celsius în unele părţi din sudul Spaniei.

Un nor de aer cald venit dinspre Africa de Nord a făcut ca temperaturile să crească vertiginos, au declarat meteorologii AEMET, iar valul de căldură sufocant ar putea dura în cea mai mare parte a Spaniei până la 15 iunie, cu şase zile înainte de începerea oficială a verii, pe 21 iunie.

Meteorologii au prezis vânturi puternice şi furtuni în unele părţi ale Spaniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici