Spania: Staţiunile turistice, în vizorul grupării ETA (Video)

Gruparea separatistă ETA pare să fi lansat duminică o nouă ofensivă împotriva intereselor turistice spaniole, după mai multe explozii de mică de intensitate produse în apropiere de plajele din Cantabria (nord).

19 afișări
Imaginea articolului Spania: Staţiunile turistice, în vizorul grupării ETA (Video)

Spania: Staţiunile turistice, în vizorul grupării ETA

Patru bombe atribuite organizaţiei separatiste basce ETA au explodat duminică după-amiază pe mai multe plaje şi pe un teren de golf.

Incidentele nu s-au soldat cu victime, potrivit unui purtător de cuvânt al prefecturii din Cantabria.

Două dintre bombe au explodat pe plaja din Laredo, avariind postul salvamarilor. Celelalte două au explodat la Noja, pe plajă şi pe un teren de golf.

Plajele din Laredo şi Noja sunt foarte frecventate vara, în principal de turişti spanioli, însă duminică dimineaţă erau aproape goale, din cauza vremii nefavorabile, potrivit prefecturii.

Zonele fuseseră oricum evacuate la timp. Pompierii au primit dimineaţă un apel telefonic anonim care anunţa, în numele ETA, că mai multe bombe urmau să explodeze.

Ministrul socialist spaniol de Interne, Alfredo Perez Rubacalba, a denunţat duminică aceste atentate, dând asigurări că în "Spania, cel mai bun mod de a ajunge în închisoare este în prezent să faci parte din gruparea ETA".

Şi Partidul Socialist spaniol (PSOE) a reacţionat la aceste incidente, afirmând că "încă o dată, ETA atacă toţi cetăţenii".

Gruparea ETA, responsabilă pentru moartea a 823 de persoane în decurs de 40 de ani de violenţe pentru independenţa Ţării Bascilor, obişnuieşte să comită de 30 de ani "campanii de vară" care vizează turismul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici