Spaniolii pleacă la muncă în străinătate

Numărul cetăţenilor spanioli care doresc să plece la muncă în străinătate a crescut pe fondul crizei economice, dublându-se practic comparativ cu perioada aprilie 2008, anunţă compania de recrutare Adecco.

20 afișări
Imaginea articolului Spaniolii pleacă la muncă în străinătate

Spaniolii pleacă la muncă în străinătate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Numărul celor care caută locuri de muncă în afara Spaniei s-a dublat în ultimii doi ani, pe fondul recesiunii, conform datelor Departamentului pentru mobilitate internaţională al grupului Adecco", se arată într-un comunicat al companiei.

Compania explică această situaţie prin starea pieţii muncii din Spania, unde şomajul este în creştere.

"Statele Unite şi majoritatea ţărilor din zona euro oferă posibilităţi mai atractive şi mai competitive", explică Adecco.

Spania era destinaţie a imigranţilor de la jumătatea anilor 1990, când avea o mare creştere economică. Însă după izbucnirea crizei economice, Spania a intrat în recesiune la sfârşitul anului 2008. Rata şomajului, care era de 8 la sută în 2007, a ajuns acum la peste 20 la sută, un nivel-record în zona euro.

Imigranţii veniţi în Spania după anii 1990 erau în principal muncitori necalificaţi care lucrau în construcţii şi turism. La 1 ianuarie 2010, Spania avea o populaţie de aproape 47 de milioane de locuitori, între care 5,7 milioane de străini (12,2 la sută din total).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici