Spectacol marca Sarah Palin la conferinţa republicanilor: "Nu mai există leadership la Washington, este reality show" - FOTO, VIDEO

Sarah Palin nu mai are responsablitate politică dar a ştiut să îi distreze pe participanţii la marea conferinţă a conservatorilor americani, sâmbătă, cu un discurs plin de înţepături la adresa lui Barack Obama şi a propriului său partid republican.

217 afișări
Imaginea articolului Spectacol marca Sarah Palin la conferinţa republicanilor: "Nu mai există leadership la Washington, este reality show" - FOTO, VIDEO

Spectacol marca Sarah Palin la conferinţa republicanilor: "Nu mai există leadership la Washington, este reality show" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu mai există leadership la Washington, este reality show, doar că americanii au schimbat canalul", a declarat la conferinţa CPAC, în apropiere de Washington, cea care în 2008 a fost candidat la vicepreşedinţia Statelor Unite.

De atunci, ea a fost angajată timp de câţiva ani de postul de televiziune Fox News şi şi-a expus familia în propria sa emisiune reality show, în 2010.

Criticându-l pe preşedintele american, ea i-a cerut acestuia să "stingă prompterul" şi să înceteze campania.

Palin a provocat hohote de râs în sală atunci când a scos un imens pahar de suc acidulat, mărimea XXL, pe care l-a băut în aplauzele publicului. Aceste pahare gigantice de suc au devenit o cauză a conservatorilor, în numele libertăţii individuale, după ce primarul din New York a încercat să le interzică în oraşul său. Un judecător a anulat această interdicţie luni.

Dar săgeţile cele mai ascuţite au fost lansate de "mama grizzly" împotriva conducerii partidului său, acuzată că a complotat pentru eliminarea la alegerile primare a candidaţilor ultraconservatori din cadrul mişcării Tea Party, din care face parte şi ea.

"Nu suntem aici pentru a ne îmbrăca partidul într-un strat de vopsea retorică. Nu suntem aici pentru a ne abandona principiile", a declarat ea, cu 20 de luni înaintea următoarelor alegeri legislative.

"Ultimul lucru de care avem nevoie este ca Washingtonul să ne selecţioneze candidaţii", a adăugat Sarah Palin. Ostilitatea sa faţă de consilierii politici care i-au fost desemnaţi în timpul campaniei din 2008 este de notorietate publică.

"Este timpul să concediem consultanţii", a declarat ea, pe ei, "care nu fac decât să piardă alegeri dar sunt întotdeauna reangajaţi şi câştigă milioane".

După o dimineaţă de intervenţii grave cu privire la viitorul mişcării conservatoare, participanţii au părut încântaţi de acest discurs.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici