Sri Lanka a expus cel mai mare safir albastru din lume

  • Gemologii locali, care au examinat safirul, au declarat că acesta este una dintre cele mai rare pietre preţioase din lume, deoarece cântăreşte peste 300 de kilograme.
  • Safirul a fost descoperit în Ratnapura, zonă cunoscută ca fiind capitala pietrelor preţioase a ţării din Asia de Sud.
  • Anul trecut, ţara a câştigat aproximativ o jumătate de miliard de dolari din exportul de pietre preţioase.
808 afișări
Imaginea articolului Sri Lanka a expus cel mai mare safir albastru din lume

Sri Lanka a expus cel mai mare safir albastru din lume

Autorităţile din Sri Lanka au expus duminică ceea ce au spus că este cel mai mare safir albastru corindon. Piatra preţioasă ce cântăreşte 310 kilograme a fost descoperită în urmă cu aproximativ trei luni.

Safirul a fost expus la casa unuia dintre proprietarii exploatării unde a fost descoperiră. Un grup de călugări budişti a binecuvântat piatra preţioasă, înainte de a fi dezvelită.

Safirul a fost descoperir în zona Ratnapura, bogată în pietre preţioase. Ratnapura este cunoscută ca şi capitala pietrelor preţioase din Sri Lanka. Anul trecut ţara a câştigat aproximativ o jumătate de miliard de dolari, din exportul de pietre preţioase, diamante şi alte bijuterii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici