Standardele de emisii pentru autovehicule, stabilite "la un nivel prea ridicat" de Administraţia Obama. Declaraţia care îi alarmează pe activiştii de mediu

Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a anunţat că standardele de emisii pentru autovehicule, inclusiv camioane uşoare, introduse de Administraţia Barack Obama, ar trebui revizuite, susţinând că nivelul impus este prea ridicat, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa.

677 afișări
Imaginea articolului Standardele de emisii pentru autovehicule, stabilite "la un nivel prea ridicat" de Administraţia Obama. Declaraţia care îi alarmează pe activiştii de mediu

Standardele de emisii pentru autovehicule, stabilite la un nivel prea ridicat de Administraţia Obama. Declaraţia care alarmează activiştii pentru protecţia mediului

Decizia este considerată o victorie pentru constructorii de maşini, în timp ce activiştii pentru protecţia mediului sunt de părere că va reducerea nivelului standardelor emisiilor poluante va exacerba schimbările climatice.

Agenţia a ajuns la concluzia că este necesară revizuirea standardelor în urma unui proces de evaluare în care a stabilit că reglementările curente ce impun constructorilor de maşini să atingă o eficienţă medie a consumului de combustibil de 54 mile per galon (87 km per 3,7 litri) până în 2025 sunt "inadecvate".

Scott Pruitt, şeful Agenţiei americane pentru Protecţia Mediului, susţine că Administraţia Obama a scurtat procesul de evaluare din motive politice şi a luat în grabă o decizie în ultimele zile ale mandatului preşedintelui Barack Obama.

EPA şi Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) vor iniţia procesul de revizuire a standardelor de emisii poluante, a precizat Scott Pruitt, un sceptic al schimbărilor climatice.

Administraţia Donald Trump a anunţat că va anula o serie de standarde industriale privind reducerea emisiilor de gaze poluante.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici