Stanley McChrystal îl ironizează pe Joe Biden şi se declară "trădat" de ambasadorul SUA la Kabul - VIDEO

Generalul Stanley McChrystal, comandantul trupelor internaţionale din Afganistan, l-a ironizat pe vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, şi s-a declarat "trădat" de ambasadorul american la Kabul, potrivit revistei Rolling Stone.

79 afișări
Imaginea articolului Stanley McChrystal îl ironizează pe Joe Biden şi se declară "trădat" de ambasadorul SUA la Kabul - VIDEO

Stanley McChrystal îl ironizează pe Joe Biden şi se declară "trădat" de ambasadorul SUA la Kabul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit revistei, McChrystal a întrebat: "Mă veţi întreba de Joe Biden? Cine este acesta?".

Generalul McChrystal s-a declarat "trădat" de ambasadorul american la Kabul, Karl Eikenberry, în cursul dezbaterilor de anul trecut pe tema strategiei din Afganistan.

Articolul revine şi asupra disensiunilor între Casa Albă şi comandanţii militari, atunci când preşedintele Barack Obama analiza posibilitatea suplimentării trupelor din Afganistan, aşa cum solicita generalul McChrystal.

Chiar dacă preşedintele a decis într-un final suplimentarea trupelor, generalul consideră că acea perioadă a fost "penibilă".

Unul dintre consilierii săi a precizat că McChrystal nu a rămas cu o impresie bună după întâlnirea pe care a avut-o la Casa Albă cu Barack Obama. "A fost o întâlnire de zece minute pentru fotografii. Obama nu ştia nimic despre el, nu ştia cine era şi nu părea foarte interesat. Şeful a fost dezamăgit", afirmă consilierul.

În articol, generalul se referă şi la emisarul sprecial american în Pakistan şi Afganistan, Richard Holbrooke. "Oh, un alt email de la Holbrooke. Nici măcar nu-l mai citesc", afirmă McChrystal.

Stanley McChrystal, chemat la Washington

Comandantul forţelor internaţionale din Afganistan, generalul american Stanley McChrystal, a fost chemat la Washington după comentariile ironice la adresa vicepreşedintelui Joseph Biden, ambasadorului american în Irak, Karl Eikenberry, şi emisarului Richard Holbrooke, informează BBC News online.

Generalul Stanley McChrystal a prezentat scuze după articolul apărut în revista Rolling Stone. "Transmit cele mai sincere scuze pentru acest articol", a declarat McChrystal.

Ambasadorul SUA în Afganistan colaborează pe deplin cu Stanley McChrystal - ambasadă

Ambasadorul Statelor Unite în Afganistan, criticat în presă de generalul Stanley McChrystal, comandantul forţelor internaţionale, a dat asigurări că se consacră pe deplin colaborării cu acesta, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al ambasadei SUA.

"Ca ambasador, (Karl) Eikenberry a spus în repetate rânduri că generalul McChrystal şi el însuşi se consacră pe deplin strategiei preşedintelui (Obama) şi colaborării în vederea punerii ei în aplicare", a declarat Caitlin Hayden, purtătoarea de cuvânt a ambasadei Statelor Unite la Kabul.

Amiralul Michael Mullen, "profund dezamăgit" de afirmaţiile generalului Stanley McChrystal

Şeful Statului Major Interarme al Statelor Unite, amiralul Michael Mullen, s-a declarat "profund dezamăgit" de afirmaţiile, publicate în revista Rolling Stone, ale generalului Stanley McChrystal privind relaţiile sale cu Casa Albă, a precizat, marţi, un purtător de cuvânt.

Amiralul Mullen "a discutat cu generalul McChrystal ieri seară (luni seară, n.red.) pe tema articolului (din revistă) şi şi-a exprimat profunda dezamăgire în legătură cu textul şi cu afirmaţiile făcute", a spus căpitanul John Kirby.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici