Stare de alertă în sudul Japoniei. Populaţia este evacuată după o erupţie vulcanică

Zeci de persoane au fost îndemnate să îşi evacueze locuinţele după o erupţie vulcanică produsă duminică în sudul Japoniei, în timp ce agenţia naţională de meteorologie a emis o alertă de nivel maxim pentru acest munte vulcanic.

3007 afișări
Imaginea articolului Stare de alertă în sudul Japoniei. Populaţia este evacuată după o erupţie vulcanică

Sursa foto: Twitter

Imaginile televizate au arătat lava şi coloane întunecate de cenuşă explodând din vulcanul Sakurajima, din prefectura Kagoshima, care a erupt imediat după ora 20.00 (14:00 ora României). Vulcanul scuipă frecvent fum şi cenuşă şi este o atracţie turistică majoră, scrie France 24.

Explozia de duminică a propulsat cenuşă de mari dimensiuni la aproximativ 2,5 kilometri de crater, a anunţat Agenţia Meteorologică Japoneză într-un comunicat.

Agenţia a ridicat nivelul de alertă pentru Sakurajima la nivelul cinci, cel mai înalt, care îndeamnă la evacuări. Înainte de erupţie era la nivelul trei, care interzice accesul pe munte.

"Zonele rezidenţiale din oraşele Arimura şi Furusato, aflate pe o rază de trei kilometri de craterul vulcanului Sakurajima, ar trebui să fie în stare de alertă maximă", a precizat JMA.

Potrivit prefecturii Kagoshima, în cele două oraşe sunt 77 de locuitori.

Nu au fost raportate pagube, potrivit televiziunii publice NHK.

Japonia are zeci de vulcani activi şi se află pe aşa-numitul "inel de foc" al Pacificului, unde se înregistrează o mare parte din cutremurele şi erupţiile vulcanice din lume.

Japonia a emis ultima dată alerta maximă de evacuare pentru un vulcan atunci când insula Kuchinoerabu, tot în Kagoshima, a erupt în 2015.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici